Az én mézeskalács receptem:
Tészta(puha,
rendkívul joízu és díszítésre is kiváloan alkalmas):1kg síma liszt,1
egész Hera vaj (jo a Palmarin is),5egész tojás,5evôkanál csurgo
méz,45dkg porcukor,2csomag mézeskalács sutôpor(Kypriaci prášok do
perníka),fél csomag Perník fuszerkeverék,tetszés szerint 2-4kanál
kakao(holland) ha sôtét színure szeretnénk a tésztát!A képen a Granko-s
dobozban is az van holland kakao!!!A hozzávalokat
ôsszedolgozzuk,ôsszegyurjuk lehetôleg egy nagyobb tálban,majd a tésztát
egy napot a hutôszekrényben állni hagyjuk(így kellemesen ôsszeérnek az
ízek)ha van rá mod ne zacskoba tegyuk hanem foliába csavarjuk bele!Az
egy nap leteltével kevés liszt segítségével a tészta felét tenyerunkkel
jol átdolgozzuk hideg feluleten nekem csempézett a pult igy kônnyu.Addig
gyurogassuk amig fényes feluletuvé nem válik.ezután sodorjuk persze már
tôbb lisztel az alján és szaggathatjuk!Elômelegített sutôben,kôzepes
tuzôn 4-6 percig sutjuk.a tészta megduzzad sulés kôzben így ne rakjuk
egymáshoz kôzel ôket!A mézeskalácsot sutôbôl kivéve még forron és
speciel 1 tojás sárgája kb 1dl habtejszín(smotana 33%) és pár kiskanál
víz keverékével kenem ettôl nekem nagyon fényes és csillogo
lesz!Mindenkinek kellemes idôtôltést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése