2014. december 29., hétfő

Az én mézeskalács receptem:
Tészta(puha, rendkívul joízu és díszítésre is kiváloan alkalmas):1kg síma liszt,1 egész Hera vaj (jo a Palmarin is),5egész tojás,5evôkanál csurgo méz,45dkg porcukor,2csomag mézeskalács sutôpor(Kypriaci prášok do perníka),fél csomag Perník fuszerkeverék,tetszés szerint 2-4kanál kakao(holland) ha sôtét színure szeretnénk a tésztát!A képen a Granko-s dobozban is az van holland kakao!!!A hozzávalokat ôsszedolgozzuk,ôsszegyurjuk lehetôleg egy nagyobb tálban,majd a tésztát egy napot a hutôszekrényben állni hagyjuk(így kellemesen ôsszeérnek az ízek)ha van rá mod ne zacskoba tegyuk hanem foliába csavarjuk bele!Az egy nap leteltével kevés liszt segítségével a tészta felét tenyerunkkel jol átdolgozzuk hideg feluleten nekem csempézett a pult igy kônnyu.Addig gyurogassuk amig fényes feluletuvé nem válik.ezután sodorjuk persze már tôbb lisztel az alján és szaggathatjuk!Elômelegített sutôben,kôzepes tuzôn 4-6 percig sutjuk.a tészta megduzzad sulés kôzben így ne rakjuk egymáshoz kôzel ôket!A mézeskalácsot sutôbôl kivéve még forron és speciel 1 tojás sárgája kb 1dl habtejszín(smotana 33%) és pár kiskanál víz keverékével kenem ettôl nekem nagyon fényes és csillogo lesz!Mindenkinek kellemes idôtôltést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése